maandag 27 februari 2012

Deel 2 Dieren in het Tropisch Regenwoud.

Nergens anders op de wereld zijn er zoveel dieren als in het Tropisch Regenwoud. Veel van de dieren in het Tropisch Regenwoud kan je maar op een plek op de wereld vinden, en dat is wel het bijzondere er van. Er zijn zelfs we duizenden soorten insecten en vogels in het woud, toch zijn de orang- oetang en de gorilla wel erg bekend. Ik geef nu een paar voorbeelden van dieren in het woud.

Jaguars

De jaguar is de gevaarlijkste van de kattenfamilie. Hij komt natuurlijk wel voor in het Midden en Zuid-Amerika, de grote bijzondere soorten er van leven dan in Brazilië. Jaguars leven in een dichte jungle, in het riet, struikgewas en ook in de bossen. Van kleur is hij roestgeel. Er komen ook zwarte soorten jaguars voor maar de mensen noemen die de Amerikaanse panter. Voedsel van de jaguar zijn dan wel de landzoogdieren.

De Jaguar


Gorilla

De gorilla is de grootste mensaap op de wereld. De zilverruggen dat zijn de mannetjes apen die worden wel 2 meter langer dan de vrouwtjes. De naam zilverrug voor de mannetjes is er niet zomaar, die naam komt omdat ze echt een zilverkleurige rug hebben. De leiders van de groep zijn de mannetjes de vrouwtjes en de jongen horen er ook bij. De gorilla's blijven jonge mannetjes tot maar 10 jaar. In de Tropische Regenwouden leven de laaglandgorilla's in Afrika, berggorilla's komen voor in regenwouden en in bergen natuurlijk. Hun voedsel is planten. En leven vooral in Afrika.

De Gorilla
Toekan

De toekan komt in veel delen van Zuid-Amerika voor. Vooral in het Tropisch Regenwoud. Ze vallen het meest op door hun fel gekleurde snavel, die meestal wel wat geel is. Net zoals geel komen ook de kleuren blauw en oranje voor op hun snavel. De toekan pikt veel vruchten uit veel bomen en struiken. Levend voedsel wordt alleen maar door jonge toekans gegeten. Hun voedsel is vooral vruchten en ze leven in veel 
delen in Zuid-Amerika.

De Toekan


donderdag 23 februari 2012

Deel 1 Het Tropisch Regenwoud.

Een voorbeeld van een stuk van een Tropisch Regenwoud

Het tropisch regenwoud is een woud dat natuurlijk ligt in de tropen op plaatsen waar er erg veel regent en natuurlijk is het er vooral warm en vochtig. Er groeien veel planten en bomen ook leven er veel dierensoorten, op het land, in het water, onder de grond, en natuurlijk ook in de lucht. in het woud. Sommige tropische regenwouden zijn zelfs 100 miljoen jaren oud in de tijd van de Dinosauriërs. Ook word het vaak bedreigt door mensen die er komen om daar hout te hakken en van dat hout kunnen ze van alles maken zoals meubels, en de mensen doen het om daarmee geld te verdienen.

 Er liggen vooral tropische regenwouden in Zuidoost-Azië, Afrika en het grootste tropisch regenwoud van de wereld is dan wel die in Zuid Amerika.




Tropisch Regenwouden op de kaart: Zuidoost-Azië, Afrika en Zuid-Amerika 











Hello

Hello ik ben Giovanni en ben 11 jaar, ik kom van de basisschool Het Landje...